Lenita Airisto Prime time talk show’ssa NBC kanavalla USA:ssa Tonight Show’n luojan Steve Allenin kanssa. - Kolmoskanavan prime time -ajankohtaisohjelma 7.hetki, vieraana Kremlin päätiedottaja Gennadi Gerasimov. - Formula 1 -sarjan maailmanmestari Keke Rosberg tiukassa haastattelussa.


Ilman innovatiivisia ja terävä-älyisiä teekkareita televisiotoiminta Suomessa olisi myöhästynyt vuosia, sillä Yleisradio, jolle televisiotoiminta lain mukaan kuului, ei ollut kiinnostunut sen aloittamisesta. Sen sijaan teekkarien TV-kerholaiset ryhtyivät puuhaamaan koelähetyksiä jo vuonna 1955. Tekniikan Edistämissäätiö (TES) ja Teknillinen korkeakoulu kannustivat teekkarien toimintaa, mutta suurin voimavara oli heidän oma pioneerihenkensä.

Ainoa televisiokanava, joka siihen aikaan näkyi säännöllisesti Suomessa, oli neuvostoliittolainen Tallinnan TV ja teekkareita huolestuttivat itäisen naapurin propagandalähetykset.

TES-TV:n studio ja tekniset koulutustilat sijaitsivat Tekniikan Edistämissäätiön tiloissa Helsingissä Albertinkadulla, vinttikerroksessa. TV-vastaanottimia oli alkuaikoina vain muutamassa kymmenessä taloudessa, joille ennen lähetystä ilmoitettiin puhelimitse: ”Nyt televisio auki, täältä tulee ohjelmaa.”

TES-TV:n ohjelmatoiminta kasvoi ripeästi ja kanava tarvitsi lisää sisällöntuottajia ja pääkuuluttajan.

Puhelinsoitto ja tapaaminen johtivat uuteen ratkaisevaan vaiheeseen Lenita Airiston uralla, jonka alusta hän kertoo: ”Työhaastattelussa TES-TV:n toiminnan johtaja Erkki Larkka ojensi minulle lapun ja pyysi lukemaan: Deutsche Grammophon Gesellschaft. Koska ääntäminen oli oikea, sain työpaikan. Aloitin työni tv-toimittajana 1.8.1957.”


Prime time -viihdettä Tesvisiossa Georg Malmstenin ja Lasse Mårtensonin kanssa. Ohjaajat Lasse Malmlund ja Matti Elo


TES-TV:n toiminnan perusta oli jatkuva opiskelu. Koska tv-journalismia ei voinut opiskella Suomessa, Tekniikan Edistämissäätiö ja Liikesivistysrahasto myönsivät Lenita Airistolle apurahoja ulkomaisiin opintoihin. TES-TV, myöhemmin Tesvisio, järjesti puolestaan harjoittelijapaikkoja TV-journalismiopintoihin Lontooseen BBC:n ja ITV:n TV-asemille, Pariisin RTF:n studioille sekä saksalaisille TV-asemille Hampuriin, Müncheniin ja Berliiniin ja vielä Yhdysvaltoihin.

Jaettu Berliini oli 1950-luvun Euroopan poliittinen hermopesä. Länsi-Berliinissä toimi Sender Freies Berlin ja Itä-Berliinissä Deutsche Fernsehfunk. Asemilla oli yhteinen kieli saksa, hyvä saksalainen järjestys sekä Berliinin kuuluisa Brandenburger Tor, joka esiintyi kummankin televisiokanavan tunnuskuvassa, mutta laajojen uutis- ja ajankohtaisohjelmien näkökulma ja sisältö poikkesivat täysin toisistaan.


Työharjoittelua Euroopan poliittisessa hermokeskuksessa Berliinissä ja Sender Freies Berlinin ajankohtaisohjelmassa.

Opinnot Technische Universität Berlinissä sekä työharjoittelu Sender Freies Berlinin studioilla opettivat Lenita Airistolle näkemään miten moneen kertaan sensuroidusta itäsaksalaisesta mediasta saattoi löytää oikeitakin uutisia länteen välitettäväksi. Toimittajien oli kiinnitettävä huomiota puuttuviin uutisaiheisiin kuten suuriin liikenneonnettomuuksiin, mutta ennen kaikkea oli nähtävä propagandan läpi.

TV-journalismin opiskeluputken merkittävin etappi oli Stanfordin yliopiston TV-instituutti Kaliforniassa. Yliopistolla oli oma täysin varustettu TV-studio, jossa jokainen opiskelija esitti suunnittelemansa, ohjaamansa ja leikkaamansa ohjelmat. Opinnot päättyivät käytännön harjoitteluun eri TV-studioissa Los Angelesissa. Lenita Airisto sai harjoittelupaikan ajan suuren mediapersoonan Steve Allenin showtuotannossa.


Prime time talk show NBC kanavalla USA:ssa Tonight Show’n luojan Steve Allenin kanssa. Suorassa lähetyksessä meneillään tietoisku Suomesta.
Taustalla Suomen kartta.

Steve Allen loi NBC-studiolle legendaarisen ”coast to coast” TONIGHT SHOW:n jo vuonna 1954. Tämä talk show -formaatti on jatkunut meidän päiviimme asti ja sitä isännöivät Steve Allenin jälkeen Jack Paar, Johnny Carson ja Jey Leno. Amerikkalaisesta talk show -formaatista tuli terävän sanailun malli TV-kanaville ympäri maailmaa.

Lenita Airiston työharjoittelu käsitti töitä sekä kameran edessä että takana ja perehdytti talk show -ohjelmatyöhön. Suurin elämys oli päästä Steve Allenin rinnalle kertomaan suorassa lähetyksessä Suomesta ja suomalaisista amerikkalaisille TV-katselijoille.

Suomessa TES-TV:n ja myöhemmin osakeyhtiömuotoisen Tesvision tekninen innovatiivisuus ja kaupallinen kekseliäisyys olivat niin ikään erinomaista TV-korkeakoulua. Työilmapiiriin kuului kaikilla mittareilla mitattuna itsensä ylittäminen ja yllättäminen. Toisin sanoen työkenttä oli täysin rajaton. Se merkitsi työtä ajankohtaistapahtumien haastatteluista Tesvision suuren viihdeohjelman TESSALONIKA-laivan lastaamiseen.

Tesvisio sulautui Yleisradion TV2:n kanavaan 1.1.1964. Koska TES-TV:n päätarkoitus oli ollut kouluttaa ammattitaitoista henkilökuntaa elinkeinoelämän palvelukseen, niin Tessin perustajajäsenet siirtyivät vähitellen merkittäviin töihin muihin yrityksiin, ja useat päätyivät johtotehtäviin Suomen Television puolelle.

 


Vuonna 1962 puhelinsoitto viihdepäällikkö Stig Törnroosilta ja uudet neuvottelut veivät Lenita Airiston YLE TV1 -kanavalle. Työ alkoi heti lauantai-illan viihdeohjelmassa PALAPELI, legendaarisen Niilo Tarvajärven työtoverina. Yli kymmenen vuoden ja yli 150 TV-ohjelman työputkeen kuuluivat tämän aikakauden kuumimmat prime time -ohjelmat. Palapelin jälkeen vuorossa oli viihdettä LAUANTAILEKKERISSÄ ja TV-viihteen huippuhetkiin kuului yhteistyö Ruotsin legendaarisen TV-tähden Lennart Hylandin kanssa hänen supersuositussa HYLANDS HÖRNA:ssaan. Tämän yhteistyön suuri julkisuus toi mukanaan monia mielenkiintoisia töitä myös Ruotsissa.


Palapeli, lauantai-illan estraadiviihdettä YLE TV1 kanavalla Niilo Tarvajärven kanssa. Carl T. Rowan haastateltavana YLE TV1 Lauantailekkeri -estradishowssa.

Sveriges TV:n prime time show’ssa Hylands Hörnassa Lennart Hylandin kanssa.

Ajan hengen politisoituminen sai otteensa myös television viihdeohjelmissa. Lenita Airisto siirtyi ajankohtaisohjelmien toimittajaksi ja poliittiset talk show’t rynnistivät televisiokanaville yksi toisensa jälkeen aina TUULIMYLLYSTÄ TUUMIIN. Silloin olivat Berliinissä opitut kyvyt nähdä poliittisen propagandan läpi erittäin tärkeitä, sillä pikkuhiljaa ”Repo-radion” teesit ja stalinistit pyrkivät vaikuttamaan TV-katsojien arvomaailmaan.


Legendaarinen Jatkoaika YLE TV1:ssä Aarre Elon ja Hannu Taanilan kanssa.
Vuonna 1968 vieraana pääministeri Mauno Koivisto, Suomen tasavallan presidentti vuosina 1982-1994.

YLEn innovatiivisimman ohjelmatuottajan Aarre Elon kehittämästä JATKOAIKA (1967-1969) late night show -formaatista, jossa oli ”open end”, tuli aikansa megamenestys. Lenita Airisto lunasti siinä paikkansa eräänä maamme ensimmäisistä tv-persoonista. Hänestä tuli kiistelty ja ihailtu mielipide-vaikuttaja. Jatkoaika on pysynyt TV-legendana. Katso videot.

Vuonna 1966 YLE TV1 esitti Lenita Airiston suunnitteleman ja käsikirjoittaman prime time ohjelman ”KUKKO TUNKIOLLA, pinnallinen analyysi suomalaisesta miehestä”. Lenita lauloi myös shown esittelylaulun.

Lenita Airisto nähdään usein television estradiviihteessä tai suorapuheisena debatoijana ajankohtaisohjelmissa. Hänen nöyristelemätön tyylinsä herättää yhä sekä ihailua että aggressioita. Tällä asenteella hän lunasti myös paikkansa Helsingin Sanomien julkaisemalla SUOMEN KANSALLISAARTEET listalla. ”He ravistelevat Suomea, nostavat meidät arjen yläpuolelle tai sallivat meidän nauraa, joko itselleen tai meille kaikille.” Katso video Lenita Airiston tyylistä vuonna 2013 MTV3 viihteen KORKOJEN KERA talk-showssa yhdessä ohjelman juontajien Vappu Pimiän ja Jenni Pääskysaaren kanssa. Tuotanko Moskito Televisio.

 


Lenita Airiston TV-ura jatkui 1976 uusissa prime time -ohjelmissa suomalaisella kaupallisella MTV-kanavalla. Lauantai-iltojen sensaatio oli ILTALINTU, joka lähetettiin värilähetyksenä. Se edusti ajankohtaista asiaviihdettä ja MTV:n UNICEF-gaalat avasivat näkymiä maailmalle. Juhlailtojen tähtivieraat Marlon Brando ja Danny Kaye kohahduttivat.


Danny Kaye MTV:n Unicef -ajankohtaisohjelmassa ja Marlon Brando Unicef
TV-Gaalassa

Merkittävin avaus maailmantapahtumiin sateliittitekniikan uusin keinoin oli Päiviö Pyysalon tuottama MAAILMA TÄNÄÄN 1985. Toimittajat lähettivät ajankohtaisraporttinsa sateliittien välityksellä eri puolilta maailmaa. Lenita Airiston viesti Australiasta Sydneystä sisälsi ulkoministeri Bill Haydenin haastattelun sekä rannikkopoliisin huolet huumeiden salakuljetuksesta.


Patric Duffy Pukeva-showssa

Costa Rica - Caffino mainos 1980. Hannes Häyrisen kanssa.


Mielipidemyrskyt lehtien yleisöosastoilla sekä YLEn puhelinkeskuksessa huipentuivat vuonna 1992 kun YLE esitti kahden ja puolentunnin pituisena suorana lähetyksenä TV1 ja TV2 -kanavillaan Lenita Airiston nollabudjetilla tuottaman SUOMI-NEIDON SYNTYMÄPÄIVÄT TALKOO-GAALAN, jonka suojelijana oli Tasavallan presidentin puoliso, rouva Tellervo Koivisto.

Kun Suomi vietti itsenäisyytensä 75-vuotisjuhlaa, maan talouselämä oli syöksynyt yllättävään ja jyrkkään lamaan. Konkurssiaalto vei mennessään työpaikkoja ja työttömyysluvut nousivat. Luottamus suomalaisen työn ja teollisuuden kilpailukykyyn maailmanmarkkinoilla kohtasi globaalitalouden uudelleen rakentumisen ensimmäisiä haasteita ja takaiskuja. Mielet olivat maassa.

TALKOO-GAALA, yhteishengen ja yrittämishalun lujittamiseksi, oli karnevaalihenkinen tilaisuus, jolla kuitenkin oli vakava tarkoitus lujittaa suomalaista yhteishenkeä ja yrittämishalua. ”Suomessahan on kaikkea: raaka-aineita, tietotaitoa, ammattitaitoisia ihmisiä ja yritteliäisyyttä. Lopetetaan valittelu ja peukaloiden pyörittely ja ruvetaan töihin”, Lenita Airisto julisti.


Suomi Neidon Syntymäpäivät. Talkoo Gaala, nollabudjetilla. Työnilolla irti lamasta! Kahden ja puolen tunnin suora lähetys YLE TV1 ja TV2 -kanavilla.

Talkoissa oli mukana satakunta eturivin ammattilaista eri aloilta. ”Me, lähinnä promootioalalla toimivat TALKOO-GAALAN toteuttajat osoitamme tämän juhlan järjestämällä, miten hämmästyttäviä tuloksia talkoohengellä voidaan saavuttaa. Tässä meitä avustavat monet taiteilijat, visualistit ja liikeyritykset. Muilla aloilla toimivat toteuttakoot talkoohenkeä omilla keinoillaan." Talkoo-Gaala koostui suomalaisesta designista, ruoasta, muodista ja suomalaisesta musiikista, jota kuunneltiin ja jonka tahdissa tanssittiin. Megaluokan juhliin tarvittiin Kaupungintalo ja sen ympäristö Senaatintoreineen satama-altaineen, ja Havis Amandoineen.

YLEn TV 1:n viihdepäällikkö Ere Kokkonen oli ottanut riskin antaessaan TV-aikaa laman tappajaisille, jotka puhuttivat pitkään koko Suomea. Mutta Suomi selvisi 1990-luvun lamasta kansalaisten innovatiivisuuden, korkean ammattitaidon ja työnilon ansiosta.

Suomi Neidon Syntymäpäivät

Katso video Suomi Neidon Syntymäpäivät, Talkoo Gaala.

 




Ennen kirjallista uraansa Lenita Airisto työskenteli yli 30 vuotta televisiotoimittajana ja debatoijana yli 300:ssa prime time ajankohtaisohjelmassa. Häntä pidetään kiistatta eräänä maamme ensimmäisistä tv-persoonista ja hän on edelleen merkittävä mielipidevaikuttaja, kiistelty ja ihailtu tahtonainen.

Tämän todistaa Taloustutkimuksella vuonna 2008 teetetty tutkimus, jossa Lenita Airisto sijoittui Suomen 10 vaikutusvaltaisimman naisen kärkijoukkoon. Kun vuonna 2011 YK:n kansainvälinen naistenpäivä täytti 100 vuotta, Helsingin Sanomat julkaisi juhlan kunniaksi listan Suomen sadasta parhaasta naisesta. "Etsimme naisia, jotka ovat joko poikkeuksellisen menestyneitä omalla urallaan, ja siten esikuvia, sekä naisia, jotka ovat toimineet elämässään muiden ihmisten hyväksi." Lenita Airisto valittiin sadan parhaan naisen listalle. Ja kun vuonna 2013 Helsingin Sanomat kysyi lukijoiltaan: Kuka on Suomen kansallisaarre? HS.n lukijat äänestivät Suomen 50 aarretta. Lenita Airisto sijoittui listalle valtiosihteeri Raimo Sailaksen ja rock-muusikko Andy McCoyn väliin. Sijoitukset ovat viestejä hänen työstään tietokirjailijana ja luennoitsijana.


Nokian toimitusjohtaja Olli Pekka Kallasvuon haastattelu MTV3:n 25-vuotisjuhlauutisten talousosiossa 2006. MTV3:n Venla Gaalan juontajana Pirjo Laitilan ja Tanja Karpelan kanssa 2001.

 



Menestyssarjan Linnan tähdet uudella kaudella on luvassa suuria tunteita ja yllättäviä avautumisia. Korkealentoiset keskustelut saavat ajoittain kiihkeitäkin sävyjä kun Lenita ja Roman mittelevät sanan säilänsä terävyyttä.

Huippusuosion saaneesta Linnan tähdet -ohjelmasta tulee toinen tuotantokausi, joka on kuvattu Italiassa Toscanan alueella keskiaikaisessa Castello di Pergolato -linnassa. Ohjelman idea on, että kuusi pitkän julkisen uran luonutta henkilöä asuvat linnassa viikon ajan. Tähdet nauttivat viiden tähden kohtelusta ja tutustuvat toisiinsa. Tämä dokumentaarinen kohtaaminen kuvataan ja tutusta vieraasta piirtyy lämminhenkinen henkilökuva. Toinen tuotantokausi tähdet ovat Lenita Airisto, Eino Grön, Pirkko Hämäläinen, Roman Schatz, Katariina Souri ja Jussi 69.

Katso video





 




Kevään 2018 yksi keskustelua herättävimmistä ohjelmista on Kaunis elämä –sarja, joka kokoaa yhteen missikisojen voittajat eri vuosikymmeniltä. Miten elämä on heitä kohdellut? Keitä he ovat matkan varrella kohdanneet? Miksi he ovat tehneet valintojaan niin kuin ovat tehneet? Onko kauneuden hinta ollut joskus liiankin kova?



Suomen kauneimmiksi kruunatut naiset Lola Odusoga, Lotta Näkyvä, Lenita Airisto, Karita Tykkä, Heidi Sohlberg, Tarja Smura, Riitta Väisänen ja Pia Lamberg viettävät yhdessä kahdeksan unohtumatonta päivää ja puhuvat suunsa puhtaaksi.



Kaunis elämä tavoitti yli 740 000 suomalaista. Suomalaiset vaikuttuivat Lenita Airiston tarinasta ja Kaunis elämä -ohjelman avausjakso sai näyttävien katsojalukujen lisäksi poikkeuksellisen positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa.


Katso video


 

 


Eurooppaa ja maailmaa ravisuttavat muutosmyrskyt olivat kehittymässä kun puhelu ja neuvottelu Kolmoskanavan toimitusjohtajan Heikki Lehmuston kanssa johtivat Lenita Airiston uuteen työputkeen televisiossa. Prime time -aikaan vuosina 1988–1991 sijoitetut noin 70 ajankohtaisohjelmaa, 7. hetki, välittivät tv-katselijoille reaaliajassa maailmanpolitiikan, talouden sekä ihmiselämän muutosmyrskyt.


Kolmoskanavan prime time -ajankohtaisohjelma 7.hetki. Vieraina mm. megatrendien kirjoittaja John Naisbitt, Kremlin päätiedottaja Gennadi Gerasimov sekä kuuma keskustelu ”kikkelikortista”.

Katso 7. hetki ›

Lenita Airisto kertoo sivuston uudistamisesta ja nettivideoiden mahdollisuuksista. KATSO VIDEO.



Kolmoskanavan katsojat seurasivat kiivaita väittelyjä kun Berliinin muuri murtui, Neuvostoliitto romahti ja Baltian maat itsenäistyivät. Kun Eurooppa yhdistyi ja sodan syttymisen H-hetki läheni Persianlahdella. Kun kasinotalous muutti Suomen finanssitalouden ja ankara talouslama syöksi joukoittain ihmisiä velkaloukkuun ja yrityksiä konkurssiin. Ja kun naiset alkoivat tosissaan raivata tietä tasa-arvoon ja panivat sovinistit ahtaalle.

Kolmoskanava Channel Three ja MTV yhdistyivät ja vuonna 1993 toimintaa jatkoi MTV3. Nordisk Film & TV on antanut esitysoikeudet näille TV-ohjelmille ja valitut palat niistä voitte katsoa Lenita Airisto WEB-TV -sivuilta.

Lähihistorian myrskyt ovat mielenkiintoista katsottavaa ja tulevaisuuden ennustaminen on vaikeata. Kuka olisi muuten viisikymmentä vuotta sitten pystynyt ennustamaan, että teekkarien taikalaatikosta alkanut TV-tuotanto voisi kehittyä internetiin leviäväksi ohjelmatarjonnaksi?

 



Prime time -aikaan vuosina 1988–1991 sijoitettu ajankohtaisohjelma,
7. hetki, välitti tv-katselijoille reaaliajassa maailmanpolitiikan, talouden sekä ihmiselämän muutosmyrskyt.

Kolmoskanavan katsojat seurasivat kiivaita väittelyjä kun Berliinin muuri murtui, Neuvostoliitto romahti ja Baltian maat itsenäistyivät. Kun Eurooppa yhdistyi ja sodan syttymisen H-hetki läheni Persianlahdella. Kun kasinotalous muutti Suomen finanssitalouden ja ankara talouslama syöksi joukoittain ihmisiä velkaloukkuun ja yrityksiä konkurssiin. Ja kun naiset alkoivat tosissaan raivata tietä tasa-arvoon ja panivat sovinistit ahtaalle.


Kolmoskanavan toimitusjohtajan Heikki Lehmuston puhelinsoitto 1988 sisälsi tarjouksen, josta kukaan ei olisi voinut kieltäytyä. Kolmoskanava oli päättänyt aloittaa sunnuntai-iltaisin prime time -aikaan televisioitavat ajankohtaislähetykset, ja minulle oli varattu paikka ohjelman vetäjäksi toimittaja Seppo-Heikki Salosen rinnalle. Lähdin tietysti mukaan. Myöhempinä vuosina toimittajaparinani olivat ensin Tapani Ruokanen ja sitten Jörn Donner. Osan ohjelmista toimitin yksin.

Ohjelman 7.hetki tuotti VipVision, jonka toimitusjohtaja oli jääkiekkopiireistä tuttu voimahahmo Kalervo Kummola ja ohjelmajohtaja pitkänlinjan TV-mies Jarmo Porola. Televisiotuotannossa oli siirrytty Suomessakin uuteen aikaan, jolloin kanava osti ohjelmayhtiöiltä valmiin ohjelman. Nyt ohjelman toimituksen rakenne oli myös muuttunut kevyeksi ja litteäksi. Käytännössä se tarkoitti sitä, että me kaksi toimittajaa muodostimme tuotantotiimin, joka suunnitteli ja toteutti ohjelmien sisällön. Tämä sopi minulle erinomaisesti ja yhteistyö kunkin kolleegan kanssa sujui hyvin.

Jarmo Porola huolehti lähes kaikkien ohjelmien TV-ohjauksesta ja antoi tiukkaa palautetta. Lisäksi palautetta saatiin sekä Heikki Lehmustolta että Kalervo Kummolalta. Yhteistyö VipVisionin ja Kolmoskanavan kanssa oli minulle suuri ilo ja haaste. Aloittaessamme ajankohtaisohjelmasarjan teon, emme voineet kuvitellakaan, että edessämme olivat sekä Suomea että koko maailmaa järisyttävät turvallisuuspoliittiset ja talouspoliittiset tapahtumat. Vuosien 1988-91 aikana Berliinin muuri murtui, Neuvostoliitto romahti, Baltian maat itsenäistyivät, Eurooppa yhdistyi ja sodan syttymisprosessi kiihtyi Persianlahdella. Kasinotalous muutti Suomen finanssitalouden, ankara talouslama syöksi joukoittain ihmisiä ja yrityksiä velkaloukkuun ja menestymisen asemasta suomalaiset yrittivät edes selviytyä. Naiset alkoivat tosissaan raivata tietä tasa-arvoon ja panivat sovinistit ahtaalle.

7. hetki -ohjelmia tehtiin noin seitsemänkymmentä. Vakioaikojen lisäksi ylimääräisiä ohjelmia oli useita, aina ajankohtaistilanteen vaatiessa. Tästä ohjelmamäärästä olen valinnut WEB-TV -sivuilleni ne, jotka selvimmin kuvastavat tuon ajan muutosmyrskyjä. Ohjelmat on koottu neljän otsikon alle. TALOUS, KANSAINVÄLINEN POLITIIKKA, TASA-ARVO sekä JULKISUUS & YKSITYISYYS.

Haluan kiittää Nordisk Film & TV:n toimitusjohtajaa Antti Väisästä sekä tietenkin reiluja työtovereitani Heikki Lehmustoa ja Kalervo Kummolaa siitä, että olen saanut oikeudet esittää nämä mielenkiintoiset ohjelmat nettisivujeni TV osiossa. Saatuani esitysluvat digitalisoin kaikki ohjelmat oman arkistoni VHS-kaseteilta. Kymmenien tuntien katselun jälkeen valitsin ohjelmasarjan ”high lightit”, jotka editoin Mix Mediassa”.

7. hetki -ohjelmia tehtiin suomeksi, englanniksi ja saksaksi. Kaikki vieraskieliset ohjelmat on tekstitetty suomeksi. Englanninkieliset 7. hetki- ohjelmat ovat sekä suomen- että englanninkielisillä tv-sivuilla.

Toivotan Teille mielenkiintoisia hetkiä katsellessanne 7. hetki ohjelmia. Ne kertovat lähihistoriamme rajuimmat muutosmyrskyt. Näette myös miten vaikeata on ennustaa tulevaisuutta.


Lenita Airisto