Keskustelu: Uuden ajan alkuElinan ja Lenitan Facebook live Torstaina 27.8.20. Kokoomuksen puoluetoimistolta.

Katso video


 

 


 

04/2019

MRKTNG
Lue lehti

 


 

Voimanaiset torstaina 9.1.20. klo 21.00 MTV3
Marja Hintikka on kutsunut vieraikseen Villa Hintikkaan voimanaiset Lenita Airiston, Anna Puun ja Elina Gustafssonin.

"Teräväsanainen tv-persoona, yrittäjä, suomalaisen viennin edistäjä Lenita Airisto on lähtenyt mukaan ohjelmaan. Airisto on artikuloinut selvästi sanottavansa ja ollut siksi kiistelty hahmo tv:ssä ja sen ulkopuolella, mutta silti hän koskettaa meistä monia."

NAURIS.fi Kirsti Kurki-Myllymäki

 


 

13.8.2019

Kesäterassi - 3. kausi - Irja Askola ja Lenita Airisto
Vieraina piispa emeritus Irja Askola sekä diplomiekonomi, luennoitsija ja tietokirjailija Lenita Airisto. Rennon kesäistä keskusteluohjelmaa juontavat Tuija Pehkonen ja Lorenz Backman.

Katso video YouTubessa


 


 Lenita Airisto luennoi jatkuvasti kirjojensa teemoista Suomessa ja ulkomailla.

Tutustu luentoihin

 


 

3.5.2019

 


 

14.5.2019

Vuosi 2019 on tullikoirien juhlavuosi!


Tullin koiratoiminta täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden aikana julkaistaan Janne Tolkin ja Tiia Sulander –Seppäsen kirjoittama tullikoirien historiikki ja Tullimuseossa avataan tullin koiratoimintaa esittelevä juhlanäyttely. Kuvissa sileäkarvainen noutaja, tullikoira Terttu, ohjaaja Jari Kaunisto, kummi Lenita sekä työtovereita tullissa.


 


 

31.10.2018

Coca-Cola kutsui yhdeksän suomalaista mukaan valokuvaprojektiin, jolla juhlistetaan aitoutta, alkuperäisyyttä ja Coca-Colan punaista.

#Aito-kuvasarjassa Lenita Airisto, Zakarie Ali, Cledos, Tuomas Enbuske, Mikael Forssell, Iina Kuustonen, Mansikka, Mikko Parikka ja Maryam Razavi antavat Coca-Colalle Suomalaiset kasvot ensimmäisen kerran yli 60 vuoteen.


 


 

27.10.2018


 


 

30.8.2018


Lue juttu (PDF)

 


 

17.5.2018


Lue juttu (PDF)

 


 

20.2.2018


Kevään 2018 yksi keskustelua herättävimmistä ohjelmista on Kaunis elämä –sarja, joka kokoaa yhteen missikisojen voittajat eri vuosikymmeniltä. Miten elämä on heitä kohdellut? Keitä he ovat matkan varrella kohdanneet? Miksi he ovat tehneet valintojaan niin kuin ovat tehneet? Onko kauneuden hinta ollut joskus liiankin kova?Suomen kauneimmiksi kruunatut naiset Lola Odusoga, Lotta Näkyvä, Lenita Airisto, Karita Tykkä, Heidi Sohlberg, Tarja Smura, Riitta Väisänen ja Pia Lamberg viettävät yhdessä kahdeksan unohtumatonta päivää ja puhuvat suunsa puhtaaksi.


Kaunis elämä tavoitti yli 740 000 suomalaista. Suomalaiset vaikuttuivat Lenita Airiston tarinasta ja Kaunis elämä -ohjelman avausjakso sai näyttävien katsojalukujen lisäksi poikkeuksellisen positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa.


Katso video


 

 


 

6.12.2017


Katso video

NOKIA puhelimet juhlistivat 100-vuotiasta Suomea. Seuraavalle vuosisadalle - katujulisteet näkyivät kaikkialla Suomessa, aina Helsingistä Kemijärvelle.


Isac Elliot, poplaulaja, Lauri Markkanen, koripalloilija, Lenita Airisto, tietokirjailija, Veikko Kähkönen, valokuvaaja.


 


 

6.12.2017

 


 

6.12.2017

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017


Itsenäisyyspäivän juhlatunnelmaa linnassa. Tasavallan presidentin juhlavastaanotto ja tanssiaiset. - Kutsuvieraita ja mediaa
Video katsottavissa Kaleva.fi:ssä


Stämningar från slottsbalen 2017: Författaren och vd:n Lenita Airisto berättar varför hon är stolt över Finland


Video katsottavissa Yle Areenassa

 


 

18.11.2017Pelimies on 17. syyskuuta 2016 MTV3-kanavalla alkanut suomalainen komediasarja, jossa Joonas Nordman imitoi tunnettuja suomalaisia poliitikkoja. Sarjan päähahmona on Pelimies.Pelimies on tyyliltään ajankohtainen poliittinen satiiri. Sarjan molemmat kaudet olivat ehdolla vuoden komedia- ja sketsiohjelmaksi Kultainen Venla -gaalassa

 


 Lenita Airiston teos ELÄMÄNI JA ISÄNMAANI nousi heti maaliskuussa 2017 Kirjakauppaliiton bestseller-listan kärkiliigaan.
[8.3.2017]

Bazar Kustannus julkistaa kansainvälisenä naistenpäivänä keskiviikkona 8.3. Santahamina-talossa, Santahaminassa Lenita Airiston omaelämäkerrallisen teoksen Elämäni ja isänmaani. Se on suuri kirja Suomesta ja Suomen neidosta. Se on menestystarina Lenitasta ja hänen arvostamastaan isänmaasta, 100-vuotiaasta Suomesta. Kirja on omistettu Suomen puolustusvoimille sekä talvi- ja jatkosodan rintamamiehille ja -naisille, lotille.

Ohjelmassa ”Itse asiassa kuultuna Lenita Airisto” Lenitaa haastattelee toimittaja Juho-Pekka Rantala. TV1 maanantaina 1.5.2017 klo 19.00 - 20.00, uusinta sunnuntaina 7.5. klo 15.05.
Katsottavissa Yle Areenassa

TV1 Puoli Seitsemän

Kauppalehti Optio

Yle Teema & Fem, Efter Nio

Sveriges Radio, Sisuradio


 


 

[1.3.2017]

Lenita Airisto esiintyy Minna Parikan kevät 2017 kenkämalliston mallina.Katso video


 


 

[15.10.2015]Lenita Airisto esitelmässään: Meillä on mahdollisuus käsissämme!

Lue lisää (PDF)

 


 

[12.11.2015]Kuuma teema: Pakolaisnaisten kotouttaminen.

 


 

[Suomi Areena 14.7.2015]

Lenita-show veti lehterit täyteen Porissa - ”Sali on aina täysi”
Lenita Airisto veti keskustelullaan salin täyteen. (KUVA: Timo Aalto)

Lue lisää (PDF)

 


 

[14.7.2015] 


 

[21.4.2015]Tuomas Enbusken Varjohallituksessa MTV’llä keskusteltiin Lenita Airiston kanssa uudesta teollisesta vallankumouksesta, ASIOIDEN INTERNETISTÄ. Tähän huippuajankohtaiseen aiheeseen käydään käsiksi myös Lenita Airiston johtamassa SUOMI AREENAN talouspaneelissa Porissa 14.7.15. Nyt kysytään: Onko johdossa vika kun teollinen internet hidastelee?

 


 

[18.6.2015]Tiukkaa keskustelua nuorten mahdollisuuksista Suomessa.

 


 

[11.06.2015]Lenita ja Hjallis debatoivat Suomen talousahdingosta.

 


 

[21.5.2015]Lenita Airisto oli David Hasselhoffin vieraana hänen tv-show’ssaan SUBilla. David ja Lenita keskustelivat Steve Allenin luomasta legendaarisesta TONIGHT show’sta ja miten Lenita sai kutsun vierailla tässä supersuositussa amerikkalaisessa tv-show’ssa ja kertoa laajasti Suomesta.

 


 

[22.2.2015]

Nelonen
Loirinuotiolla


Lenita Airisto ja Jörn Donner Vesa-Matti Loirin vieraana Loirinuotiolla.Ainutlaatuinen ohjelmasarja, jossa Vesa-Matti Loiri kutsuu ystäviään, työtovereitaan ja tuttaviaan viettämään päivän hänelle rakkaissa paikossa Lapissa, Inarijärvellä. Sarjassa Loirin vieraina nähdään mm. tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Teemu Selänne, Jari Litmanen, Ville Haapasalo, Lenita Airisto, Aku Hirviniemi, Robin ja monia kiinnostavia kasvoja eri elämänalueilta ja Vesa-Matti Loirin elämän varrelta.

 


 

[11.12.2014]

YLE FEM
Efter Nio


Ekonomerna Lenita Airisto och Kari Nars diskuterar huruvida pengar gör oss lyckliga. Svaret är antagligen både ja och nej.Blir man lycklig av pengar? Efter Nio YLE FEM 11.12.2014

 


 

[9.12.2014]

Yle Teema
Arkistovieras
Lenita Airisto muistelee Marko Gustafssonin haastattelussa kollegaansa, kansan rakastamaa televisiosuosikkia Niilo Tarvajärveä. Lenita ja "Tarva" tekivät yhdessä 60-luvulla mm. hyväntekeväisyysideaan perustuvaa lauantai-iltojen Palapeli-viihdesarjaa YLE TV1 kanavalla.

Esitetty: Ti 9.12.2014 klo 21.55 Yle Teema

 


 

[16.7.2014]

 

[30.4.2014]

Suomalaisen työn puolesta


Suomalaisvaikuttajat lupaavat: 10 euroa kuukaudessa lisää suomalaisen työn puolesta.

Lenita Airisto, Hjallis Harkimo, Veeti Kallio, Stefan Lindfors, Robin, Jethro Rostedt, Jukka Rintala ja Juhani Tamminen ovat mukana Sinivalkoinen Jalanjälki -kampanjassa.


 

 

[1.3.2014]

RITA TAINOLA SHOW’n vieraana on aina yhtä räväkkä ja suorapuheinen Lenita Airisto.

TAINOLA SHOW’n vieraana on suorapuheinen Lenita Airisto.

Yrittäjä ja tietokirjailija paljastaa saaneensa aikoinaan pidättyväisyydestään vatsahaavan ja hän kertoo kuinka rakastaa työntekoa. Airisto muistuttaa, että ennen ihmiset rakastivat työtä.

- Töitä tässä maassa riittää, jos töitä haluaa tehdä, hän lataa.

Lenitalla on paljon terveisiä myös maamme päättäjille. Hänen mielestään fiksut poliitikkomme eivät ymmärrä taloudesta mitään. Airiston mielestä heidän tulisi ensin oppia, mikä on mikroekonomia, jotta tietäisivät mikä on makroekonomia ja ennen kaikkea yrittäjyys.

- Valtion tulisi kannustaa yrittäjyyttä, hän viestittää.

IS

 


 

Miksi Tampere ei ole muodin mekka? Tätä kysyy toimittaja Juha-Veli Jokinen Aamulehdestä.


 

[24.11.2013]

Kuka on Suomen kansallisaarre?


Mitä olisi Suomi ilman tyyli-ikoni Lenitaa? Tai monilahjakasta Vesku Loiria? Tai elitisti Matti Klingeä? Ainakin tylsempi ja värittömämpi paikka. He ovat suomalaisia kansallisaarteita eli eläviä legendoja, jotka laajentavat kuvaamme siitä, millaisia suomalaiset ovat.

Nyt ei etsitä merkittävintä, arvostetuinta tai etevintä suomalaista, vaan suurta persoonaa, jota ilman Suomi olisi henkisesti köyhempi maa. Emme välttämättä haluaisi olla kuin nämä ihmiset, mutta silti ihailemme ja kummastelemme heitä. He ravistelevat Suomea, nostavat meidät arjen yläpuolelle tai sallivat meidän nauraa, joko itselleen tai meille kaikille.

Kun HS:n lukijat äänestivät Suomen 50 aarretta, ykköseksi nousi jalkapalloilija Jari Litmanen. Lenita Airisto sijoittui listalla hienosti valtiosihteeri Raimo Sailaksen ja legendaarisen rock muusikon Andy McCoyn väliin.Lukijakommentti: ”Edesmenneen tätini työkaveri maailmalla: Pisti jo silloin 60–70-luvuilla miesjohtajille luun kurkkuun. Tätini Liisa olisi myös äänestänyt Lenitaa.”


Lenita Airisto nähdään usein vieraana television estradiviihteessä tai suorapuheisena debatoijana ajankohtaisohjelmissa. Hänen nöyristelemätön tyylinsä herättää sekä ihailua että aggressioita. Tällä asenteella hän lunasti myös paikkansa Helsingin Sanomien julkaisemalla SUOMEN KANSALLISAARTEET listalla. ”He ravistelevat Suomea, nostavat meidät arjen yläpuolelle tai sallivat meidän nauraa, joko itselleen tai meille kaikille.” Katso video Lenita Airiston tyylistä vuonna 2013 MTV3 viihteen KORKOJEN KERA talk-showssa yhdessä ohjelman juontajien Vappu Pimiän ja Jenni Pääskysaaren kanssa. Tuotanko Moskito Televisio.


 

[8.11.2013]

Liv
Lauran matkakuvia: Tukholma
Lauran matkakuvia: Tukholma -sarjan uudet jaksot Livillä

Sarjan jokaisessa jaksossa juontaja-valokuvaaja Laura Malmivaara tekee matkan Tukholmaan julkkisvieraansa kanssa. Tällä kaudella kaupungin sykkeessä ovat mukana Lenita Airisto, Jorma Uotinen, André Wickström, Miitta Sorvali, Antonio Flores, Jarkko Tamminen, Jesse Kaikuranta, Antti Tuisku, Joonas Saartamo ja Juhani Seppänen.

Antti Tuisku ja Laura suuntaavat Tukholmassa Abba-museoon, Jorma Uotisen kanssa tavataan tanssijalegenda Virpi Pahkinen ja nautitaan surrealistisesta taiteesta Moderna Museetissa. Lenita Airiston kanssa vieraillaan mm. Tukholman kaupungintalolla Blåa Salenissa, josta vuonna 1982 lähti maailmankiertueelle Lenita Airiston tuottama Creative Finland Show. Lisäksi vierailtiin Grand Hotellin Vinterträdgårdenissa, joka oli aikoinaan Lenita Muoti – ja Matkailu Showkiertueen jokavuotinen esityspaikka.

 


 

[16.7.2013]Katso video

 


 

[16.6.2013]


Lue lisää

 


 

12.6.2013

 


 


Lue lisää

Lue lisää

Lue lisää

 


 

[18.4.2013]

YLE FEM
Konkarikeskiviikko
André Wickströmin isännöimässä hyväntuulisessa keskusteluohjelmassa vieraana tietokirjailija Lenita Airisto.

Dooning Productions, 2013. YLE FEM.

 


 

[11.3.2013]]

Revontuli by Nanso lanseeraus Svenska Teaternissa


Lenita Airisto suunnitteli ja ohjasi Revontuli by Nanso lanseerauksen.

Katso video

 


 

Katso video

Toimittaja Seppo Toivonen haastattelee Lenita Airistoa
Juha Numminen loi lähikuvan Lenita Airistosta

 


 

 


  


 

AIVOVOIMAA MAAILMALTA


Lenita Airiston teoksia voi nyt lukea ladattavina kirjoina tabletilla, älypuhelimella, lukulaitteella tai tietokoneella. Kirjat MENESTYS, NAARASENERGIA, JATKOAIKA ja ELÄKÖÖN 100 VUOTTA!, sarjassa AIVOVOIMAA MAAILMALTA, ovat nyt myynnissä Elisa sähkökirjoina osoitteessa .
Katso video: Erkki Tuomioja haastattelee Lenita Airistoa ohjelmassa KIRJAN TAKANA, MTV3. 


 

[23.2.2012]

Linnan tähdet


Menestyssarjan Linnan tähdet uudella kaudella on luvassa suuria tunteita ja yllättäviä avautumisia. Korkealentoiset keskustelut saavat ajoittain kiihkeitäkin sävyjä kun Lenita ja Roman mittelevät sanan säilänsä terävyyttä.

Huippusuosion saaneesta Linnan tähdet -ohjelmasta tulee toinen tuotantokausi, joka on kuvattu Italiassa Toscanan alueella keskiaikaisessa Castello di Pergolato -linnassa. Ohjelman idea on, että kuusi pitkän julkisen uran luonutta henkilöä asuvat linnassa viikon ajan. Tähdet nauttivat viiden tähden kohtelusta ja tutustuvat toisiinsa. Tämä dokumentaarinen kohtaaminen kuvataan ja tutusta vieraasta piirtyy lämminhenkinen henkilökuva. Toinen tuotantokausi tähdet ovat Lenita Airisto, Eino Grön, Pirkko Hämäläinen, Roman Schatz, Katariina Souri ja Jussi 69.

Katso video

 


 

[10.3.2012]

Lenita Airisto: Menestystarina Suomi


Tieto on valtaa

Mistä syntyy voitontahto? Halu olla voittaja, selviytyjä? Halu luottaa itseensä – ei ihmeisiin?

Lenita Airisto kertoo luennossaan mikä merkitys traditioilla ja koulutuksella on maan kulttuuriin ja taloudelliseen menestymiseen. Luento on myös yhden ihmisen näkökulmasta kertomus siitä miten Suomesta tuli sotien ja pula-ajan jälkeen suuri menestystarina, SUCCESS STORY FINLAND.

Tämä aikakausi antoi Lenita Airistolle rakennusaineet uudelle liikeidealle, jonka ydintavoitteena oli Suomen teollisuustuotteiden, muotoilun ja kulttuurin tehokas markkinointi ympäri maailmaa. Suomi- kuvan, Suomen brändin rakentaminen alkoi.

Kuinka sinä voit rakentaa oman menestystarinasi? Tule kuuntelemaan mm. Lenita Airistoa Menestys 2012 Seminaariin ja poimimaan parhaat ideat.

 


 

[14.2.2012]

"The Power of Personal Brand" Tallinnassa perjantaina 14. helmikuuta 2012


Seminaarin tarkoituksena on nostaa naisasiaa esille brändi-ajattelun kautta. Miten naisten menestymiseen niin liike-elämässä kun politiikassakin vaikuttaa se tapa miten omaa imagoaan ja kuvaansa muokkaa ja myy. Naisten tulee viestittää tietojaan ja taitojaan rohkeammin ja omaperäisemmin.Katso Viron TV3 uutiset

Virolainen naistenlehti MOOD

 


 

[11.1.2012]

Eva Biaudet sai Lenita Airiston äänen Suomen presidentinvaalienvaalien ensimmäisellä kierroksella


"Ihmisoikeudet ja naisten oikeudet kulkevat käsi kädessä. Eva on saanut kansainvälistä tunnustusta muun muassa Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clintonilta."

11.1.2012 Eva ja Lenita keskustelivat BioD-TV:ssä.


 


 

[30.11.2011]

LIIAN LYHYT HAME


Lenita Airisto keskustelee Sofi Oksasen ja Maija Kaunismaan kanssa naisten oikeuksista Kirjamessuilla sunnuntaina 30.10.2011.

Liian lyhyt hame – Kertomuksia keittiöstä on kirjailija Sofi Oksasen ja säveltäjä-muusikko Maija Kaunismaan yhteistyön hedelmä – kokonaisuus, jonka teemat eivät keittiöstä kauas karkaa: ne liikkuvat nykynaisen kohtaamissa arkisissa ongelmissa ja haaveissa. Kirja, tuplalevy, musiikkiteatteriesitys ja keikkakiertue syksyllä 2011.

Liian lyhyt hame, kertomuksia keittiöstä on Sofi Oksasen kirja ja Maija Kaunismaan tupla CD.

Foto: Raimo Suikkari www.rks-tietopalvelu.fi.

 


 

LUE Lenita Airiston blogit Gloriassa!


Reiluja laukkuja?
Saako tappaa?
Seksikauppa kuriin
Lenita videobloggaa

Vaihtakaa ministeriä!
Katupukeutuminen ei ole lutkamarssia
Tylsää - vai puhdistavaa?

 


 

[24.11.2011]

 


 

[12 - 25.9.2011]

Helsingin kulttuurikeskus on laajin kulttuurin erikoisliikeketju Helsingissä.


Syksyn 2011 laajassa mainoskampanjassa Lenita esittelee kulttuurikassinsa, jossa on kulttuurishokkeja kadun miehelle ja naiselle!

 


 

[17.9.2011]

Lenita Airistoa ja Sofi Oksasta yhdistää kiinnostus naisen asemasta. Ja kun he avaavat suunsa, aihe yleensä kuohuttaa. Näin todetaan Ilta-Sanomat Plussan kansijutussa 17.9.2011.
 


 

[13.7.2011]

SUOMI AREENA


 


 

[6.3.2011]

100 parasta naista
Helsingin Sanomat sunnuntai 6.3.2011

"Tiistaina 8.3. vietetään YK:n kansainvälistä naistenpäivää. Päivä täyttää sata vuotta. Helsingin Sanomat teki päivän kunniaksi listan Suomen sadasta parhaasta naisesta. Etsimme naisia, jotka ovat joko poikkeuksellisen menestyneitä omalla urallaan, ja siten esikuvia, sekä naisia, jotka ovat toimineet elämässään muiden ihmisten hyväksi."

Helsingin Sanomat valitsi Lenita Airiston sadan parhaan naisen listalle.

 


 

[21.2.2011]

Viisasten kiveä etsimässä: Lenita Airisto


Pako Impivaaraan ei pelasta Suomea, sivaltaa Lenita Airisto Kauppalehden Viisasten kerhossa.

 

 


 

[8.4.2011]

Raha puhuu....


Lue Keskisuomalaisen artikkeli 9.4.2011

 


 

[31.3.2011]

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun KY Economics järjesti vaalipaneelin Kauppakorkeakoulun juhlasalissa, puheenjohtajana Lenita Airisto.

 


Katso videoVideon on tuottanut Oubs

 


 

[18.11.2010]

Perheyritysten liiton syysseminaarissa seuraajasukupolvi käsitteli globaalin talouden haasteita puheenjohtajanaan Lenita Airisto.

 


 

[10.11.2010]

Tietokirjailija Lenita Airisto esittelee teoksensa ELÄKÖÖN 100 VUOTTA! Talouselämän IKÄJOHTAMINEN -seminaarissa, luennossaan Ikävallankumous vai suuri utopia. 

[10.10.2010]

Otava julkistaa Lenita Airiston teoksen:
ELÄKÖÖN 100 VUOTTA!


 


 

[4.9.2010]

Lenita hurmasi catwalkilla

 

Lenita Airisto palasi lauantaina 20 vuoden tauon jälkeen muotinäytöksen lavalle. Airisto esiintyi Gloria-lehden muotinäytöksissä Helsingissä.

Yleisöltä Airiston esiintyminen kolmessa julkisessa näytöksessä oli pidetty etukäteen salassa. Näytös haki vaikutteita viime vuosikymmenien suurista muoti-ikoneista. Airisto edusti näytöksissä Suomen muoti-ikonia.

- Tämä on suuri kunnianosoitus, Airisto sanoi hetkeä ennen näytöstä puhelimessa.

Innoitusta saatiin Airiston lisäksi Marlene Dietrichistä, Grace Kellystä, prinsessa Dianasta ja Kate Mossista. Airisto esiintyi mustassa pitkässä leningissä ja mustassa lyhyessä vintage-turkissa. Iltapäivän kolme yleisönäytöstä kulttuurikeskus Korjaamossa olivat loppuunmyytyjä. 


 

[21.7.2010] 


 

[29.11.2009]

YLE TV2
SEITSEMÄS TAIVAS Lenita Airisto – luonne on kohtaloni
Lenita Airisto on vuosikymmenestä toiseen jaksanut ottaa kantaa monenlaisiin elämän ilmiöihin kuten naisten oikeuksiin. Uutterana yrittäjyyden puolestapuhujana tunnettu Airisto kertoo Maarit Tastulan haastattelussa myös millainen on nainen, joka tietoisesti on halunnut olla hankala ja ärsyttävä.

Lenita Airisto - luonne on kohtalo on nähtävissä YLEn Elävässä arkistossa.

 


 

[9.11.2009]

 

Juha Numminen on tehnyt pitkän päivätyön toimittajana. Lähikuvassa Lenita Airisto on hänen 34. kirjansa. Sen pohjana ovat olleet pitkät haastattelut ja Lenitan omat rajattomat arkistot.

”Minua ei pidetä piilossa eikä pimennossa. Minähän loistan kuin lamppu. Tulen aina pääovesta.”

Kaunis, elegantti ja sumeilematon ? Kokeneen toimittajan intiimissä muotokuvassa Lenitasta paljastuu myös arvaamattomampia puolia.

Tietokirjailija, TV-persoona, kansainvälisessä liike-elämässä menestynyt yrittäjä, aikoinaan myös Suomen Neito, ja tähtimalli, joka ”tekee työtä ja elää kuin mies”. Älykkäiden miesten nainen ja aito feministi. Pesunkestävä porvari. Tätä kaikkea on Lenita Airisto, ja paljon muuta. Lenitan naarasenergian, kuohuvan temperamentin ja läpitunkevan naurun tuntevat kaikki, mutta yksityiselämänsä hän on pitänyt omanaan. Nyt hän kertoo itseään säästelemättä ihmeellisen tarinansa sota-ajan lapsuudesta nykypäivään, intohimoineen ja tunnemyrskyineen, voittoineen ja menetyksineen. Samalla ankaruudella jolla hän punnitsee itseään ja tekojaan, hän puntaroi ihmissuhteitaan. Julmimmin ja riemastuttavimmin se ilmenee suhteissa miehiin.


Suomen Peppi

Hauska, vauhdikas, ärsyttävä, kiihottava, rasittava. Juha Nummisen elämänkerta Lenita Airistosta on kohteensa näköinen kirja. --- ”Teen töitä ja elän kuin mies” sanoo Airisto itse. Se lienee totta. Pelkillä räpsyripsillä ja hyvin istuvilla jakkupuvuilla kukaan ei olisi saanut parikymmentä vuotta sitten pystyyn isoa vientishowta Kiinan pyhimpään, Kansojen halliin, Lenita sai.

- Talouselämä, Hanna Säntti


Säihkyvä-älyinen maailmankaunotar? Karviaispensaaksi naamioitunut megafoni? Jo puolikkaan vuosisadan ajan on kansallisomaisuutemme piiriin laskettu Lenita Airisto ja yhä hän närkästyttää, yllättää ja hurmaa ihmisiä.

- Helsingin Sanomat, Veli Pekka Leppänen

"Lenita on yhden naisen bunkkeri, josta lähtee kranaatteja ja ohjuksia tarpeen mukaan."

- Kirjailija Mauno Saari / YLE TV 1 Lukupiiri ohjelmassa

 


Ostopaikka: Suomalainen ja Akateeminen verkkokirjakauppa

 


 

[1.8.2008]

Tervetuloa Lenita Airiston uusitulle verkkosivustolle.

Se esittelee

7 sivua faktaa Lenita Airiston uran varrelta

7 gigan verran ainutlaatuisia videoita

7. hetki – tv-sarjasta ja kansainvälisistä kampanjoista.

Lenita Airisto kertoo 7. hetki –sarjasta. KATSO VIDEO LENITA AIRISTO- sivulta

 

Näin lenita.airisto.fi –sivustoa uudistettiin.

Lenita.airisto.fi –sivuston uudistus toteutettiin Mix Media Oy:ssa.

Sivuston suunnitteli ja toteutti yhteistyössä Lenita Airiston kanssa Pontus Vepsäläinen, videot editoi Topi Heimonen.

Hankkeen tuottaja oli yrityksen toimitusjohtaja Helena Lehtimäki. Mix Media on digitaaliseen mediaan ja tapahtumien markkinointiin erikoistunut yritys.

Yksi sen ydintuotteista on Tapahtuma.tv-palvelu, valtakunnallinen tapahtumakalenteri, joka toimii internetissä, televisiossa, mobiilissa ja ulkomainonnassa.

Lenita Airisto kertoo sivuston uudistamisesta ja nettivideoiden mahdollisuuksista. KATSO VIDEO.


 


 

[22.7.2008]

Kiitos valokuvaajille ikonikuvien käyttöoikeuksista verkkosivuilla.


Kari Pekonen IL/ ETUSIVU
Ulla- Maija Lähteenmäki IS ja Kari Kaipainen A-lehdet/ LENITA AIRISTO
Irmeli Jung/ KIRJAT
Kari Pekonen IL ja Kari Kaipainen A-lehdet/ LUENNOT
Kari Pekonen IL/ WEB-TV
Riitta Heiskanen IL/ SHOW
Ulla- Maija Lähteenmäki/ UUTISET

 


 

[21.7.2008]

Lenita Airisto Nyt-liitteessä

 

Toimittaja Hertta Hiltusen artikkeli Lenita Airistosta julkaistiin Helsingin Sanomien Nyt-liitteen numerossa 30/2008. ”Tunnelma oli intellektuelli, mutta yllättävän rento. Vaikka ikäeroa oli muutama vuosikymmen, minulla oli hauskempaa kuin monen ikätoverini kanssa. Sitä paitsi Airistollakin oli farkut, Armanit, tottakai”. Hiltunen kirjoittaa.

 


 

SUOMI AREENA BUSINESS IN CHINA 17.7.2008.

POSEK järjesti Business in China – seminaarin torstaina 17. heinäkuuta kello 13-14.15. Porissa. Tilaisuus oli osa Suomi Areenan ohjelmaa Pori Jazz- tapahtuman aikana ja se oli tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita liiketoiminnasta Kiinassa.Paneelikeskustelun puheenjohtajana toimi diplomiekonomi Lenita Airisto ja panelisteina kansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan jäsen Ilkka Kanerva, toimitusjohtaja Jari Vepsäläinen sekä Sampo-Rosenlewin varatoimitusjohtaja Jali Prihti.

Vepsäläinen on asunut yli 20 vuotta Kiinassa ja hänen vuonna 1987 perustamansa Fintrade-Mercer yhtiönsä on auttanut lukuisia suomalaisia yrityksiä pääsemään Kiinan markkinoille.

Puheenjohtaja Lenita Airisto vei keskustelun Kiinan rooliin alihankintamaana, markkina-alueena, kilpailijana maailmanmarkkinoilla sekä globaalina investoijana. Kiina pyrkii maailman merkittävimmäksi talousmahdiksi ja katsoo voivansa ohittaa USA:n kymmenessä vuodessa. Kiina kilpailee jo nyt läntisen maailman kanssa maapallon energiasta, luonnonvaroista ja ruoasta.

Lenita Airisto kysyi panelisteilta myös miten energian ja kuljetuskustannusten jatkuva ja radikaali kallistuminen vaikuttavat globalisaatioon. 


 

[1.4.2008]

Lenita Airiston kolumni Microsoftin Circle-lehdessä
maaliskuussa 2008.

Lue lisää

 


 

[4.10.2007]

Otava julkistaa Lenita Airiston teoksen:
SAANKO LUVAN? EI KUIN OMIN LUVIN!

 

Lue lisää

Sotahuuto naisen puolesta

Tunnetun naisten oikeuksien puolustajan Lenita Airiston seitsemäs kirja on raportti naisten kamppailusta paremman elämän puolesta maailman eri kulttuureissa. Sopeutumattomat ja hankalat toisinajattelijat ovat jo liikkeellä. Nämä naiset ohjaavat itse elämäänsä, eivät pyydä lupaa vaan toimivat omin luvin. He ovat aikamme alfanaaraita, eivät mitään kilttejä tyttöjä. Heidän sanomaansa kannattaa kuunnella.

Lue lisää

 

 


 

[26.9.2005]

Otava julkistaa Lenita Airiston teoksen:
JATKOAIKA Molto Vivace Seven
-pokkarina.

 

Lue lisää

Seniori ilmentää kokemusta ei vanhuutta! Seniorit ovat räjähdysmäisesti kasvava voimavara, mutta liian usein he joutuvat ikärasismin uhreiksi. Nuorten nerojen rinnalle yhteiskuntamme tarvitsee vanhoja ja viisaita.

Miten kääntää eläkepommi markkinapommiksi? Miten yksilön ja yhteiskunnan tulisi varautua pitkäikäisyyteen?

Lue lisää

 


 

[24.5.2005]

Seminaari TV 50 vuotta Suomessa seminaari pidetään 24.5.2005 Espoon Dipolissa. Lenita Airisto toimii seminaarin puheenjohtajana.

Lue lisää

 


 

[December 4, 2004]

INDEPENDENCE DAY WITH FINNS AROUND THE WORLD DFW’s Third Annual Finland’s Independence Day Gala December 4, 2004. Lenita Airisto gives the keynote address.

Read more

 


 

[13.10.2004]

Otava julkisti Lenita Airiston teoksen:
KAUNEUS on lisäarvo.

 

Lue lisää

Kuudennessa kirjassaan diplomiekonomi Lenita Airisto kertoo niin 50 vuotta jatkuneesta urastaan kuin kauneuden merkityksestä omassa elämässään, aina lapsuuden kodin yksityisyydestä median julkiseen pyöritykseen. Kertomuksen myötä elämänpiiri vaihtuu sota-ajan niukkuudesta innovatiiviseksi ja loistavaksi Suomen menestystarinaksi ja globaalitalouden haasteiksi.

Lenita Airisto antaa myös havainnollisia esimerkkejä siitä, millaisia tunnereaktioita Finnish Design -tuotteiden kauneus synnytti aikoinaan ostajissa vientimarkkinoilla sekä miten tämä esteettisyyden aikakausi antoi hänelle ja hänen yritykselleen mahdollisuuden ja rakennusaineet laajalle ja menestykselliselle kansainväliselle liiketoiminnalle, jonka ydintavoitteena oli Suomi-kuvan, maamme kulttuurin ja teollisuustuotteiden tehokas markkinointi.

Lue lisää

 


 

[1.10.2002]

Otava julkisti Lenita Airiston teoksen:

NAARASENERGIA, hyöty ja uhka.

 

Lue lisää

Diplomiekonomi Lenita Airiston viides kirja on raportti maailman eri puolilla työelämässä toimivista naisista, Pohjan Akan manttelinperijöistä selviytymisen maailmanmestareihin ja menestyksen johtotähtiin. Se kertoo, miten naiset hallitsevat omaa elämäänsä erilaisten kulttuurien, traditioiden ja uskontojen maailmassa sekä rakkauden, puolison ja perheen merkityksestä heidän elämässään. Se paljastaa, mistä itsenäiset ja riippumattomat naiset saavat kannustusta pyrkimyksiinsä tai lohdutusta pettymyksiinsä, millaisia ovat heidän käyttövoimansa ja strategiansa.

Lue lisää

 


 

[19.4.2002]

Lenita Airisto esittelee symposiumissa teoksensa JATKOAIKA Molto Vivace.

Katso ohjelma »

 


 

[24.syyskuuta 2001]


Idänkauppaa huipputasolla:

in English

Tietotekniikkapalveluja ja -ohjelmistoja Venäjältä. Huipputekniikan tuotteita Suomesta.

Venäjällä on huipputiedemiehiä ja -matemaatikkoja ja maa etsii nyt markkinoita tietotaidolleen.

Venäläiset yritykset alkoivat tarjota offshore ohjelmointi- palveluja 1990-luvun alussa ja ensimmäiset asiakkaat olivat amerikkalaisia yrityksiä, mm. Sun Microsystems Inc. Nykyisin yhä useammat länsimaiset yritykset ulkoistavat tietotekniset ratkaisunsa ja -palvelunsa venäläisiin softataloihin. Myös muutamat suomalaiset yritykset ovat jo hyödyntäneet Venäjän huippuluokan, mutta matalahintaisen tieto-ohjelmistotuotannon palveluja.

Presidentti Vladimir Putin on valinnut korkean teknologian ja huipputekniikan keskeiseksi yhteistyön alueeksi Venäjän ja länsimaiden kaupankäynnissä. Tässä tilanteessa suomalaisilla alan eritys-osaajilla on suuret mahdollisuudet.

 


 

[24.syyskuuta 2001]

Airisto Oy allekirjoitti sopimuksen venäläisen InterProgma Holding Groupin (www.interprogma.com) kanssa.

Yhtiö on tunnustettu ja arvostettu korkea- luokkaisten, lisäarvoa tuottavien tietotekniikkaohjelmien, informaatio teknologian ja it-ratkaisujen tuottajana mittatilaustyönä. InterProgma Holding Group haluaa laajentaa toimintaansa Pohjois-Eurooppaan ja Airisto Oy:llä on kokemusta erilaisten tuotteiden markkinoinnista.

Airisto tulee edistämään InterProgman tietotekniikkaratkaisujen ja -ohjelmistojen myyntiä Pohjois-Euroopassa.

 


 

[24.syyskuuta.2001]

Airisto Oy on allekirjoittanut sopimuksen myös venäläisen Cognitive Technologies, Ltd:n, (www.cognitive.ru) kanssa.

Tämän sopimuksen mukaan Airisto luo ja solmii suhteita huipputekniikkaa ja korkeaa teknologiaa tuottavien länsimaisten yritysten ja Venäjällä, Kazakhstanissa, Uzbekistanissa sekä Mongoliassa toimivien organisaatioiden ja yritysten välillä.

Top-level east-west trade: Software and IT services from Russia. High-tech from Finland. Russia has many great scientists and is actively seeking markets for its know-how. It began offering offshore programming services in the early 1990s, when its first customers were American, such as Sun Microsystems Inc. Now more and more western companies are outsourcing their software solutions and programming to Russia. A number of Finnish companies have also already made use of Russia's high-quality but low-cost software production services.

President Vladimir Putin has chosen high-tech as one of the main areas of economic co-operation between Russia and the west. This provides excellent opportunities for Finnish high-tech companies.

 


 

[September 24, 2001]

Airisto Oy has made an agreement with InterProgma Holding Group (www.interprogma.com), an incorporated company operating in the Russian Federation. InterProgma is well established in the area of high value-added, made-to-order software, information technologies and IT solutions and desires to expand its sales of software solutions to Northern Europe. Airisto Oy has experience in promoting and marketing numerous different products and would like to promote the sale of software solutions produced by InterProgma to potential customers in Northern Europe. September 24, 2001.

Airisto Oy has also made an agreement with Cognitive Technologies, Ltd. (www.cognitive.ru), an incorporated company operating in the Russian Federation. Under this agreement, Airisto will establish connections between western firms specializing in software development, information technologies and IT solutions and firms and organisations in Russia, Kazakhstan, Uzbekistan and Mongolia who are interested in those technologies and products.

 


 

[20.9.2001]

"Seniori ilmentää pätevyyttä, ei vanhuutta!" Näillä ajatuksilla esittelin kustannusyhtiö Otavan järjestämässä lehdistötilaisuudessa 26.9.2000 uuden kirjani "Jatkoaika". Olen iloinen ja kiitollinen teokseni saamasta laajasta julkisuudesta. Mielipiteitä on tietysti ollut sekä puolesta että vastaan ja niissä ei ole myöskään säästelty minun omaa persoonaani. Hyvä näin, sillä selväksi on tullut, että seniorit ovat räjähdysmäisesti kasvava voimavara, ja mitä pitemmälle katsomme tulevaisuuteen sitä selkeämmin näemme tämän radikaalin megatrendin vaikutuksen maapallon elämään.

Keskustelu jatkuu.

Seniori-Suomen Suunta 2002 Vuoden merkittävin virikeforum 12.11. Finlandia-talolla

Seminaarin pääalustajia ovat pääministeri Paavo Lipponen, vuorineuvos Martin Saarikangas ja markkinoinnin professori Pirjo Laaksonen. Seminaarin juontavat diplomiekonomi Lenita Airisto ja professori Jarmo Virmavirta. Seminaarin järjestää Wellmedia Oy. Wellmedian tytäryhtiö Wellage-seniorikanava suunnittelee Wellnetin digitaaliselle tv-kanavalle 9 seniori-ikäluokalle suunnattua ohjelmistoa. Wellage alkaa myös julkaista seniori-ikäluokalle suunnattua lehteä Prime Time - Seniori-Suomen äänenkannattaja. Lehdestä ilmestyy tänä vuonna kaksi näytenumeroa. Lenita Airisto kuuluu Wellage-seniorikanavan neuvottelukuntaan.

 


 

[26.9.2000]

Otava julkisti Lenita Airiston teoksen: JATKOAIKA Molto Vivace